2011. szeptember 12., hétfő

Fokhagymás burgonyapüré

8 személyre - 1 adag: 1/2 csésze - Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya, hámozva, szeletelve
  • 8 gerezd fokhagyma, hámozva
  • 1 és 1/2 csésze zsírszegény tejszín, felmelegítve
  • 2 evőkanál margarin
  • 1/4 csésze friss metélőhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt feketebors
A borgonyát és a megtisztított fokhagymát egy nagy edénybe tesszük. Annyi hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje. Erős lángon 20 percig forraljuk, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a kimaradt alapanyagokat és botmixerrel összeturmixoljuk.

Tipp: A fokhagymás burgonyapürét számos húsétel mellé adhatjuk köretként.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...