2011. szeptember 12., hétfő

Francia hagymaleves

Hozzávalók:
  • 3 evőkanál növényi olaj,
  • 1/2 kg hagyma,
  • 1 evőkanál teljes kiörlésű búzaliszt,
  • 1/2 l zöldségleves,
  • 1 csomó leveszöldség,
  • só,
  • frissen őrölt fekete bors,
  • 4-5 szelet teljes értékű lisztből sütött kenyér 1 cm vastagra vágva,
  • 2,5 dkg reszelt trappista vagy ementáli sajt.
Az olajat egy nagy fazékban felforrósítjuk, hozzáadjuk a finomra reszelt hagymát, aranysárgára pároljuk. Rászórjuk a lisztet, és állandó keverés közben hozzáadjuk a zöldséglevest, valamint az apróra vágott leveszöldséget. Sóval, borssal ízesítjük, lefedjük, felforraljuk, majd harminc percig kis lángon főzzük. A kenyérszeleteket mindkét oldalukon enyhén megpirítjuk. A levest jénai tálkákban tálaljuk, rátesszük a pirított kenyeret a tetejére, és sajttal megszórjuk. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt aranybarna és hólyagos lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...