2011. szeptember 11., vasárnap

Gombás babsaláta (4 adag)

Hozzávalók:
  • 20 dkg száraz, lehetőleg nagyszemű bab (kal. 626, CH. 108),
  • 20 dkg gomba (kal. 160, CH. 12),
  • 1 fej vöröshagyma (kal. 40, CH. 8),
  • 10 dkg gépsonka vagy füstölt tarja (kal. 160, CH. -),
  • 5 evőkanál olaj (kal. 150, CH. -),
  • zöldpetrezselyem,
  • só, bors, őrölt kömény,
  • 1 evőkanál mustár,
  • 1 dl vörösbor (kal. 85, CH. 3).
Az előző este beáztatott babot a felszeletelt gombával enyhén sós vízben puhára főzöm. Amíg fő, karikákra vágom a vöröshagymát, vékony csíkokra vágom a gépsonkát vagy a füstölt tarját, és az olajon pár percig párolom a hagymával. Felengedem a vörösborral és hűlni hagyom. Leszűröm a babot és a gombát, hozzáadom a fűszereket és a párolt hagymás sonkát, a mustárt, és óvatosan elkeverem, hogy össze ne törjön. Egy-két órára hűtőszekrénybe teszem, és tálalás előtt megszórom a petrezselyemzölddel. Uzsonnára vagy reggelire kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...