2011. szeptember 12., hétfő

Hajdinaleves

Hozzávalók:
  • 1 csésze hajdina,
  • 1 nagyobb burgonya,
  • l szép szál sárgarépa
  • és 1 petrezselyemgyökér,
  • 1 közepes fej hagyma,
  • 1 kk édes pirospaprika,
  • 1-másfél ek hidegen sajtolt napraforgóolaj,
  • kb. 2 l víz,
  • só.
A hajdinát a hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a feldarabolt zöldséget, és a centiméteres kockákra vágott burgonyát. Megsózzuk, és fedő alatt, takarékon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak (a hajdina hamar fő ). Levesszük a tűzről, megvárjuk, amíg kissé lehül, hozzáadjuk az olajat, a pirospaprikát, és elkeverjük az étellel. E sűrű leves igen laktató étel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...