2011. szeptember 11., vasárnap

Kapros nyári saláta

Hozzávalók:
  • 2 csokor piros retek,
  • 2 csokor zöldhagyma,
  • 1 fej kemény saláta,
  • 2 fej lila karalábé,
Az öntéthez:
  • 1 csokor kapor,
  • 2 dl joghurt,
  • 2 kemény tojás sárgája,
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj,
  •  1 teáskanál mustár,
  • 1 teáskanál bamacukor vagy méz,
  • ízlés szerint só.
A retket és a hagymát megtisztítjuk. Mindkettőt felkarikázzuk, a hagyma zöldet a saláta mártásához félretesszük. A salátafejet megmossuk, leszárítjuk, majd vékony csíkokra tépjük vagy vágjuk. A karalábét hámozás után az almareszelő durva fokán lereszeljük. Turmixgép poharába öntjük a joghurtot és az olajat, hozzátesszük a felkarikázott hagyma zöldet, a megmosott és lecsöpögtetett, valamint összevágott kapor felét, a mustárt, a tojás sárgákat, a sót és a cukrot, majd sűrű mártássá keverjük. A mártást ezután salátástál ba öntjük, és beleforgatjuk a feldarabolt zöldségeket meg a salátaleveleket. Óvatosan átforgatjuk, és befedve egy-két óráig hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...