2011. szeptember 11., vasárnap

Rakott burgonya

Energia : 2202 kJ / 527 kcal Szénhidrát : 42 g

Hozzávalók:
  • Burgonya 80 dkg
  • Tojás 6 db
  • Krinolin 20 dkg
  • Gyulai (gyári szeletelt) 4 dkg
  • Tejföl (12 %) 1 pohár
  • Olaj 1 evõkanál
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágva sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük. Egy tojást nyersen hagyunk, a többit keményre fõzzük (érdemes elõre megfõzni, mert akkor könnyebben tisztítható, de felhasználhatjuk a húsvéti „locsolós” tojásokat is). A krinolint és a tojásokat is karikára vágjuk. Kiolajozott tepsibe leterítjük a fõtt burgonya felét, rárétegezzük elõször a fõtt tojás karikákat (gyengén megsózzuk), majd a krinolin karikákat, végül a gyulai kolbász szeletkéket, amelyek íze majd a „hagyományos rakott krumpli” illúzióját adják. Ezután a maradék fõtt burgonyát tesszük felsõ rétegnek. A félretett nyers tojást összekeverjük a tejföllel, és a burgonya tetejére simítjuk, majd forró sütõben átsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...