Egy adag 300 kcal, 45 g szénhidrát
Hozzávalók 2 személyre:
- 400 g burgonya,
- 1 evőkanál olaj,
- fél fej vöröshagyma,
- 1 dl 12%-os tejföl,
- 1 evőkanál liszt,
- só,
- babérlevél,
- fűszerpaprika.
Az olajon világosbarnára sütjük a megtisztított, lereszelt hagymát, meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a karikára vagy kockára vágott burgonyát. Kevés vizet hozzáadva, babérlevéllel, sóval ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. A tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, még 1 – 2 percig forraljuk.
Forrás: Dr. Fövényi József - Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve, Medicina könyvkiadó, Budapest 1999
3 megjegyzés:
Szeretem a burgonyafőzeléket:) Már régen is készítettem. Köszi, hogy eszembejuttattad:)
Nagyon szivesen.
Főzelékeket és krémleveseket régóta saját anyagával sűrítem, így nincs benne plusz liszt.
Jó, hogy írtad, nálunk is régen volt krumplifőzelék.
Megjegyzés küldése