2011. december 11., vasárnap

Burgonyafőzelék



Egy adag 300 kcal, 45 g szénhidrát

Hozzávalók 2 személyre:
  • 400 g burgonya,
  • 1 evőkanál olaj,
  • fél fej vöröshagyma,
  • 1 dl 12%-os tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • só,
  • babérlevél,
  • fűszerpaprika.
Az olajon világosbarnára sütjük a megtisztított, lereszelt hagymát, meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a karikára vagy kockára vágott burgonyát. Kevés vizet hozzáadva, babérlevéllel, sóval ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. A tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, még 1 – 2 percig forraljuk. 

Forrás: Dr. Fövényi József - Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve, Medicina könyvkiadó, Budapest 1999

3 megjegyzés:

Roza írta...

Szeretem a burgonyafőzeléket:) Már régen is készítettem. Köszi, hogy eszembejuttattad:)

martinelli írta...

Nagyon szivesen.

Garffyka írta...

Főzelékeket és krémleveseket régóta saját anyagával sűrítem, így nincs benne plusz liszt.
Jó, hogy írtad, nálunk is régen volt krumplifőzelék.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...