2011. december 3., szombat

Halászlé

Egy adag: 150 kcal, 0 g szénhidrát

Hozzávalók 2 személyre:
  • 300 g ponty,
  • 1 fej vöröshagyma, 
  • 2 db zöldpaprika,
  • 1 tk. fűszerpaprika,
  • 1 tk. csípős fűszerpaprika,
  • só.
A halat megtisztítjuk, feldaraboljuk és főzés előtt fél órával besózzuk. A halszeleteket lábasba vagy bográcsba tesszük, ráöntünk 7 dl hideg vizet, és  hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Amikor felforrt, beletesszük a fűszerpaprikát és ízlés szerint sózzuk. A forrástól számított 20 percig főzzük.

Forrás: Dr. Fövényi József - Papp Rita: Cukorbetegek új diétáskönyve, Medicina könyvkiadó, Budapest 1999

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...