2011. augusztus 30., kedd

Vadasmártás

Energia: 220 kcal, Szénhidrát: 25 g

Hozzávalók:
  • 60 dkg sárgarépa
  • 20 dkg gyökér
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 2 ek. étolaj
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl energiaszegény tejföl
  • babérlevél
  • mustár
  • bors
  • ecet
  • citromlé
  • édesítőszer
Az összevágott vegyes zöldséget az apróra vágott hagymával olajon üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet, majd vízzel felengedjük, és puhára főzzük. Tejfölből, lisztből, mustárból habarást készítünk és behabarjuk a mártást, végül átpasszírozzuk. Ecettel, édesítőszerrel, citromlével ízesítjük. Vadasmártáshoz felhasználhatjuk a húslevesben főtt zöldséget is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...