Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 1 kk méz
- 1 ek olaj vagy pálma vaj
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 ek sikér/szejtán (bioboltban kapható)
- 1 kk só
- 1 ötdekás friss élesztő negyede
- köménymag ízlés szerint
- esetleg más magok: len, szezám, napraforgó, tök
A hozzávalókat csak dagasztás programra kell állítani, melynek időtartalma gépek szerint különbözhet, kb. másfél óra. Ha kész, még egyszer ajánlott megdagasztani (egy-két perc). Erre azért van szükség, mert az élesztő kelés közben elhasználja az oxigént, és így lehet pótolni azt, hogy sütés előtt/közben még dagadhasson. Megformázni, rátenni a sütőlapra, és kb. 15 percig letakarva keleszteni. Addig a sütőt kb. 230 fokon előmelegíteni, majd kb. 15 percig sütni. Ebből a mennyiségből két 25 dkg-os bagettet kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése