2011. szeptember 13., kedd

Bagette

Hozzávalók:
  • 2 dl víz
  • 1 kk méz
  • 1 ek olaj vagy pálma vaj
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2 ek sikér/szejtán (bioboltban kapható)
  • 1 kk só
  • 1 ötdekás friss élesztő negyede
  • köménymag ízlés szerint
  • esetleg más magok: len, szezám, napraforgó, tök
A hozzávalókat csak dagasztás programra kell állítani, melynek időtartalma gépek szerint különbözhet, kb. másfél óra. Ha kész, még egyszer ajánlott megdagasztani (egy-két perc). Erre azért van szükség, mert az élesztő kelés közben elhasználja az oxigént, és így lehet pótolni azt, hogy sütés előtt/közben még dagadhasson. Megformázni, rátenni a sütőlapra, és kb. 15 percig letakarva keleszteni. Addig a sütőt kb. 230 fokon előmelegíteni, majd kb. 15 percig sütni. Ebből a mennyiségből két 25 dkg-os bagettet kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...