2011. szeptember 13., kedd

Árpaleves

Hozzávalók:
  • 1 csésze árpa,
  • 1/2 csésze bab,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 1 ek. hidegen sajtolt olaj,
  • 1 cs. petrezselyemzöld, vagy kapor, vagy friss menta apróra vágva,
  • 2 csipet tengeri só.
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, és a fokhagymát. A tisztított árpát és babot is beletesszük, és tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel, sózzuk és felforraljuk. Utána kis lángon kb. másfél óráig főzzük, néha megkevergetjük. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott zölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...