2011. szeptember 11., vasárnap

Csírasaláta

10 dkg többféle csíráztatott növény (búza, lucerna, zsázsa, miskulancia, lencse, borsó, mustárnapraforgó, brokkoli, vegyes, vöröshagyma), 10 dkg apró kockára vágott alma, 5 dkg zeller vékony csíkokra vágva, 1/2-1 citrom leve, 1 pici só, 1 teáskanál méz, 1-2 evőkanál mustár, 1-2 evőkanál hidegen sajtolt olaj, néhány deka durvára vágott dió. A citrom levét a sóval, a mézzel, és a mustárral összekeverjük. Ezután apránként hozzáadjuk az olajat is, mely rátapasztja az öntet a zöldségek felületére. Az öntetett összekeverjük a zöldségekkel, majd megszórjuk a dióval. Ízlés szerint díszíthetjük kockára vágott Feta-sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...