2011. szeptember 12., hétfő

Gombaleves csicseriborsóval

Hozzávalók:
  • 35 dkg gomba tisztítva és szeletelve,
  • 15 dkg csicseriborsó,
  • 3 ek. hidegen sajtolt olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 kávéskanál fehér bors,
  • 3 ek. teljes kiőrlésű liszt,
  • 2 kávéskanál curry,
  • 1 pohár yoghurt (elhagyható),
  • 3 csipet tengeri só,
  • 1 pohár kefír
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Felöntjük vízzel, sózzuk, majd a csicseriborsót is hozzáadva 20 percig főzzük. A lisztet egy 1 dl vízben elkeverjük és a leveshez adjuk. Együtt készre főzzük. Tálalás előtt kevés joghurttal dúsíthatjuk. A kitálalt levest megszórjuk curryvel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...