Energia : 2202 kJ / 527 kcal Szénhidrát : 42 g
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- Burgonya 80 dkg
- Tojás 6 db
- Krinolin 20 dkg
- Gyulai (gyári szeletelt) 4 dkg
- Tejföl (12 %) 1 pohár
- Olaj 1 evõkanál
A burgonyát megtisztítjuk, karikára vágva sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük. Egy tojást nyersen hagyunk, a többit keményre fõzzük (érdemes elõre megfõzni, mert akkor könnyebben tisztítható, de felhasználhatjuk a húsvéti „locsolós” tojásokat is). A krinolint és a tojásokat is karikára vágjuk. Kiolajozott tepsibe leterítjük a fõtt burgonya felét, rárétegezzük elõször a fõtt tojás karikákat (gyengén megsózzuk), majd a krinolin karikákat, végül a gyulai kolbász szeletkéket, amelyek íze majd a „hagyományos rakott krumpli” illúzióját adják. Ezután a maradék fõtt burgonyát tesszük felsõ rétegnek. A félretett nyers tojást összekeverjük a tejföllel, és a burgonya tetejére simítjuk, majd forró sütõben átsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése