2011. szeptember 13., kedd

Almatorta 2.

2 szelet 1650 kJ (393 kcal), 38 g szénhidrát

Hozzávalók 2 személyre:
  • 150 g liszt
  • 70 g Rama margarin
  • 1 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
  • 600 g alma
  • 1 tojás és a tésztánál megmaradt tojásfehérje
  • 1 dl 12%-os
  • 1 ek rum
  • folyékony édesítő
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, és kerek 1 órát állni hagyjuk. A meghámozott, négybe vágott almákat elhelyezzük a tésztán. Előmelegíteyy sütőben 8 – 10 percig sütjük. Közben elkészítjük a felső felét. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját összekeverjük az édesítővel, a tejföllel, a rummal, és a felvert tojásfehérje habbal. A tésztát kivesszük a sütőből és a masszát a tetejére öntjük. Megint visszatesszük a sütőbe, még kb. 10 percig aranybarnára sütjük. 8 szeletre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...