1 szelet 1170 kJ (278 kcal), 23 g szénhidrát.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 150 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 100 g Rama margarin
- 1 tojássárgája
- só
- 750 g alma
- ½ citrom reszelt héja
- 2 ek rum
- 40 g darabos mandula
- 1 db tojás
- folyékony édesítő
- 1 pohár 12%-os tejföl
- 1 db tojásfehérje
A liszthez szórjuk a sütőport, és a margarinnal, a tojássárgával, a reszelt citromhéjjal együtt jól összegyúrjuk. A tésztát legalább ½ órán át a hűtőben pihentetjük. A meghámozott almák magházát eltávolítjuk, és az almákat négybe vágjuk. Egy kerek tortafolma alján és oldalán félig elterítjük kezünkkel a tésztát, és egyenletesen rárakjuk az almadarabokat. A tésztát 220 C-on előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéker kemény habbá verjük és könnyedén hozzákeverjük a tejfölt, a tojássárgáját és kb 10 csepp folyékony édesítőszert. A tésztát a sütőből kivesszük, és a masszát egyenletesen a tetejére öntjük. Még kb 15 percig sütjük. 8 szeletre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése