2011. szeptember 13., kedd

Almatorta 1.

1 szelet 1170 kJ (278 kcal), 23 g szénhidrát.

Hozzávalók:
  • 150 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g Rama margarin
  • 1 tojássárgája
  • 750 g alma
  • ½ citrom reszelt héja
  • 2 ek rum
  • 40 g darabos mandula
  • 1 db tojás
  • folyékony édesítő
  • 1 pohár 12%-os tejföl
  • 1 db tojásfehérje
A liszthez szórjuk a sütőport, és a margarinnal, a tojássárgával, a reszelt citromhéjjal együtt jól összegyúrjuk. A tésztát legalább ½ órán át a hűtőben pihentetjük. A meghámozott almák magházát eltávolítjuk, és az almákat négybe vágjuk. Egy kerek tortafolma alján és oldalán félig elterítjük kezünkkel a tésztát, és egyenletesen rárakjuk az almadarabokat. A tésztát 220 C-on előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéker kemény habbá verjük és könnyedén hozzákeverjük a tejfölt, a tojássárgáját és kb 10 csepp folyékony édesítőszert. A tésztát a sütőből kivesszük, és a masszát egyenletesen a tetejére öntjük. Még kb 15 percig sütjük. 8 szeletre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...