2011. szeptember 12., hétfő

Hagymaleves

Hozzávalók:
  • 10 dkg egy vagy többfajta hagyma,
  • 4 evőkanál hagymacsíra,
  • 1 pohár tejföl,
  • 5 dkg sajt,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • fehérbors
A nagyon apróra vágott, vagy megdarált hagymát olajon rózsaszínre pároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 7-8 dl vízzel, és 10-12 percig lassú tűzön főzzük. A lereszelt sajtot tejföllel összekeverjük és óvatosan belecsurgatjuk a levesbe. Kevergetve még néhány percig főzzük. Tálaláskor friss ropogós hagymacsírával megszórjuk.

1 megjegyzés:

Roza írta...

Ennek mennyi a szénhidráttartalma?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...