Hozzávalók:
- 1 csésze hajdina,
- 1 nagyobb burgonya,
- l szép szál sárgarépa
- és 1 petrezselyemgyökér,
- 1 közepes fej hagyma,
- 1 kk édes pirospaprika,
- 1-másfél ek hidegen sajtolt napraforgóolaj,
- kb. 2 l víz,
- só.
A hajdinát a hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a feldarabolt zöldséget, és a centiméteres kockákra vágott burgonyát. Megsózzuk, és fedő alatt, takarékon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak (a hajdina hamar fő ). Levesszük a tűzről, megvárjuk, amíg kissé lehül, hozzáadjuk az olajat, a pirospaprikát, és elkeverjük az étellel. E sűrű leves igen laktató étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése