2011. szeptember 12., hétfő

Karfiolkrokett

Hozzávalók:
  • 1 karfiol,
  • 1 vöröshagyma,
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 1 cs. apróra vágott petrezselyem zöldje,
  • 2 ek. teljes kiőrlésű liszt,
  • 1 kk. bors,
  • 2 csipet tengeri só,
  • 2 ek. zsemlemorzsa,
  • hidegen sajtolt olaj.
A karfiolt enyhén sós vízben megfőzzük. Az apróra vágott hagymát a fokhagymát és a petrezselyem zöldjét a fűszerekkel együtt a karfiolhoz keverjük, beleszórjuk a lisztet és masszává gyúrjuk. Pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...