Energia: 246 kJ / 59 kcal Szénhidrát: 8,0 g
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- Kelkáposzta - 40 dkg,
- Leveskocka - 1 db,
- Vöröshagyma - 1 kis fej,
- Fokhagyma - 2 gerezd,
- Sárgarépa - 10 dkg,
- Petrezselyem zöld,
- Zeller - 10 dkg,
- Bazsalikom, Z
- öldpaprika - 5 dkg,
- Tengeri só
A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzzük. Tálalás elõtt a hagymákat eltávolítjuk belõle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk. Magas szénhidráttartalmú második fogások elõtt (burgonya, rizs, tészta) ajánljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése