2011. szeptember 12., hétfő

Káposztaleves

Energia: 246 kJ / 59 kcal Szénhidrát: 8,0 g

Hozzávalók:
  • Kelkáposzta - 40 dkg,
  • Leveskocka - 1 db,
  • Vöröshagyma - 1 kis fej,
  • Fokhagyma - 2 gerezd,
  • Sárgarépa - 10 dkg,
  • Petrezselyem zöld,
  • Zeller - 10 dkg,
  • Bazsalikom, Z
  • öldpaprika - 5 dkg,
  • Tengeri só
A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzzük. Tálalás elõtt a hagymákat eltávolítjuk belõle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk. Magas szénhidráttartalmú második fogások elõtt (burgonya, rizs, tészta) ajánljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...