Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma,
- 2 szál sárgarépa,
- 2 szál fehérrépa,
- 1 kisebb cukkini,
- 25 dkg gomba,
- 2 ek. hidegen sajtolt olaj,
- 2 ek. teljes kiőrlésű liszt,
- 2 csipet tengeri só,
- bors.
A gombóchoz: 1 csésze teljes kiőrlésű liszt, 3 ek. hidegen sajtolt olaj, 1/2 csésze napraforgómag. A karikára vágott póréhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és tovább pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük vízzel. Beletesszük a tisztított, feldarabolt zöldségeket és a fűszereket. Forrástól számított 15-20 percig főzzük. A gombóc hozzávalóit összekeverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy tésztát kapjunk. Apró gombócokat formálunk belőle, és a levesbe téve, lefedve, lassú tűzön kb. 20 percig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése