Energia: 210 kcal, Szénhidrát: 31 g
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1.5 db zsemle
- 6 dkg liszt
- 1 db tojás
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg gyökér
- 2 ek. étolaj
- só
- szerecsendió
- petrezselyemzöldje
A sárgarépát, gyökeret apró kockára vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. A tojással, liszttel és vízzel galuskatésztát készítünk. Hozzákeverjük a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlét, és sóval, szerecsendióval, petrezselyemzöldjével, sárgarépával, gyökérrel ízesítjük. Jól összedolgozzuk. Gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. Egy pici olajat teszünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése