Hozzávalók 12 személyre:
Tipp:A leves mellé tálaljunk sütőtökös kenyeret és zöldsalátát.
1 adag: 1 csésze
Elkészítési idő: 45 perc
- 1 nagy (vagy 2 közepes) nyári tök (összesen 1 kg)
- 1 teáskanál olívaolaj
- étolaj
- 3 közepes sárgarépa, apró kockákra vágva
- 3 zeller, apró kockákra vágva
- 1 közepes vöröshagyma, apró kockákra vágva
- 3x4 dl zsírmentes, sótlan tyúkhúsleves
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt feketebors
- 1 csésze zsírszegény tejszín, felmelegítve
Melegítsük elő a sütőt 200 °C - ra. A tök végeit eltávolítjuk, majd hosszában kettévágjuk. A magokat kikanalzzuk, majd az egész tököt bekenjük olajjal. Vágott felével lefelé olajos sütőpapírra helyezük. Sütőben 45 percig sütjük. Míg a tök sül, egy nagy leveses edényben középerős lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a sárgarépát, zellert, vöröshagymát és 5-6 percig pároljuk, míg a hagyma üvegessé válik. Hozzáadjuk a tyúkhúslevest, kakukkfüvet, sót, borsot és felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot és lassú tűzön 15 percig főzzük. A megsült tököt kivesszük a sütőből, meghámozzuk, héját kidobjuk. A tök húsát a levesbe kanalazzuk és időnként megkeverve lassú tűzön további 15 percig főzzük. Belekeverjük a felmelegített tejszínt. Részletekben pürévé turmixoljuk a levest. (Botmixerrel egyszerre is össze tudjuk turmixolni a levest)
Tipp:A leves mellé tálaljunk sütőtökös kenyeret és zöldsalátát.
1 adag: 1 csésze
Elkészítési idő: 45 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése