3242 kJ (772 Kcal), 108 g szénhidrát
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 100 g liszt,
- 3 tojás,
- 100 g alma,
- 30 g édesítő,
- 10 g margarin,
- víz.
A tojásokat felütjük, kettéválasztjuk a fehérjéket hideg helyre helyezzük. A tojássárgáját az édesítővel jól kikavarjuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és ha nagyon sűrű, a három evőkanál vizet. Az almát meghámozzuk, egyenletes vékony szeletelre vágjuk, és hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan szintén a masszához kavarjuk. A tésztát papírral kibélelt sütőlapra, vagy egy adagos, kimargarinozott pudingformába tesszük, és 10 percig előmelegített sütőben sütjük. Ha megsült a tészta, konyharuhára kiborítjuk, és egyenletes nagyságú szeleteket vágva felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése