2011. szeptember 13., kedd

Almás piskóta

3242 kJ (772 Kcal), 108 g szénhidrát

Hozzávalók:
  • 100 g liszt,
  • 3 tojás,
  • 100 g alma,
  • 30 g édesítő,
  • 10 g margarin,
  • víz.
A tojásokat felütjük, kettéválasztjuk a fehérjéket hideg helyre helyezzük. A tojássárgáját az édesítővel jól kikavarjuk, állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és ha nagyon sűrű, a három evőkanál vizet. Az almát meghámozzuk, egyenletes vékony szeletelre vágjuk, és hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan szintén a masszához kavarjuk. A tésztát papírral kibélelt sütőlapra, vagy egy adagos, kimargarinozott pudingformába tesszük, és 10 percig előmelegített sütőben sütjük. Ha megsült a tészta, konyharuhára kiborítjuk, és egyenletes nagyságú szeleteket vágva felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...