2011. szeptember 12., hétfő

Csokoládémártás

Energia: 296 kcal , Szénhidrát: 19 g

Hozzávalók:
  • 3 db tojássárgája
  • 1 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg diétás csoki
  • 1 ek. rum
  • folyékony édesítőszer
A tojássárgáját az édesítőszerrel, liszttel kikeverjük, hozzáadjuk a tej egy részét, a tejszínt és az olvasztott csokoládét, majd hozzákeverjük a többi tejet is. A mártást forró víz fölött, vagy lassú tűzön, állandó keveréssel készítjük el. A rumot utólag keverjük bele. Finomabb, ha a tejszínt habként keverjük bele. A csokoládé felét kakaóval helyettesíthetjük. Körtére, őszibarackra öntve finom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...