8 személyre - 1 adag: 1/2 csésze - Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya, hámozva, szeletelve
- 8 gerezd fokhagyma, hámozva
- 1 és 1/2 csésze zsírszegény tejszín, felmelegítve
- 2 evőkanál margarin
- 1/4 csésze friss metélőhagyma
- 1 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt feketebors
A borgonyát és a megtisztított fokhagymát egy nagy edénybe tesszük. Annyi hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje. Erős lángon 20 percig forraljuk, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a kimaradt alapanyagokat és botmixerrel összeturmixoljuk.
Tipp: A fokhagymás burgonyapürét számos húsétel mellé adhatjuk köretként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése