Hozzávalók:
- 2 csokor piros retek,
- 2 csokor zöldhagyma,
- 1 fej kemény saláta,
- 2 fej lila karalábé,
- 1 csokor kapor,
- 2 dl joghurt,
- 2 kemény tojás sárgája,
- 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj,
- 1 teáskanál mustár,
- 1 teáskanál bamacukor vagy méz,
- ízlés szerint só.
A retket és a hagymát megtisztítjuk. Mindkettőt felkarikázzuk, a hagyma zöldet a saláta mártásához félretesszük. A salátafejet megmossuk, leszárítjuk, majd vékony csíkokra tépjük vagy vágjuk. A karalábét hámozás után az almareszelő durva fokán lereszeljük. Turmixgép poharába öntjük a joghurtot és az olajat, hozzátesszük a felkarikázott hagyma zöldet, a megmosott és lecsöpögtetett, valamint összevágott kapor felét, a mustárt, a tojás sárgákat, a sót és a cukrot, majd sűrű mártássá keverjük. A mártást ezután salátástál ba öntjük, és beleforgatjuk a feldarabolt zöldségeket meg a salátaleveleket. Óvatosan átforgatjuk, és befedve egy-két óráig hűtjük. Közvetlenül tálalás előtt ismét átkeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése